Noniin kirjoitantänne yhden lempielokuvani arvostelun, (Vekku pyysi) en muista kauhean tarkasti elokuvaa mutta toivottavasti tämä onnistuu.

Ohjaaja: John Waters

Pääosahenkilöt: Johnny Depp ♥, Amy Locane, Susan Tyrnell, Traci Lords, Richi Lake...

90-luvulla valmistunut Cry Baby on varmasti ollut sen ajan kiistanalaisempia vastavirtakomedioita. 50-luvun musikaaleja pilkkaava tasokas naurupätkä esittelee ryhmän lahjakkaita nuoria tähtiä ja loistavan ohjaajan.

Baltimoren kovisjengin johtaja Wade ”Itkupilli (Cry baby)" Walker (Johnny Depp) rakastuu kaupungin arvokkaimpaan kilttiin tyttöön Allisoniin (Amy Locane). Tästä alkaa yhteiskuntaluokkien sota, jota höystetään ikimuistettavilla henkilöhahmoilla ja hauskoilla musiikkinumeroilla.

Ohjaaja John Waters on aiemminkin tehnyt hieman erilaisia elokuvia, mutta parhaiten hänet tunnetaan kuitenkin alukeperäisestä Hairspray-elokuvasta. Cry Babyn jälkeen Waters on jotenkin joutunut taipumaan Hollywoodin valtavirtaan, mutta silti hänet muistetaan nuorena kapinallisena, joka teki törkeällä huumorilla säväytettyjä komedioita. Cry Baby on mielestäni erittäin hyvä esimerkki siitä, kuinka paljon enemmän hyvä ohjaaja saa näyttelijöistä ja käsikirjoituksesta irti.

Tarkoituksella kliseisestä juonesta on lähdetty vetämään niin yli kuin vain voi. Cry Baby on ERITTÄIN hauska, ja sisältää myös mukavia musiikkinumeroita, elokuva ei kumminkaan ole mikään musikaali, tai ainakin omasta mielestäni se ei ole. "Hyvät" alkavat käyttäytyä pahasti ja "pahat" eivät tee mitään harmitonta, ainakaan koko ajan

50-luvun tunnelma on tuotu hienosti mukaan esimerkiksi puhekielessä, tavoissa, lavastuksessa ja etenkin puvustuksessa, joka on aivan huipputasoa, rakastin niitä pukuja. Itse kun rakastan 50-lukua, elokuva on aivan mahtava!

Suurin kunnia elokuvasta kuuluu loistavalle näyttelijäkaartille, jotka tulkitsevat mieleenpainuvia henkilöitä pilke silmäkulmassa. Henkilöt ovat ainutlaatuisia nuorten pähkähulluja vanhempia ja ruotsalaisia vaihto-oppilaita myöten.

Johnny Depp, Susan Tyrnell, Traci Lords ja Ricki Lake sekä muu jengi pitävät huolta siitä, että kukaan hahmoista ei unohdu aivan heti. Johnny Depp on charmikas, niinkuin aina mutta täytyy myöntää että tässä elokuvassa se pääsee valloileen. Pääparin, Johnnyn ja Amyn välillä ei kylläkään ole minkäänlaista kemiaa, mutta ehkä se ei ole tarkoituskaan. Kai?!

No mutta loppujen lopuksi elokuva on mukaansa tempaava ja siihen ei kyllästy vaikka katsoisi monta kertaa.

Täältä voit katsoa elokuvan trailerin: www.imdb.com/video/screenplay/vi1962083097/

Elokuvaa en ole löytänyt kaupasta kun se ei ole erityisen suosittu Suomessa... Toivottavasti joskus vielä näkisin tämän iihanan elokuvan!

 

Arvostelussa käytin apuna Wikipediaa ja Fin tv.stä löydettyä tietoaa...